Seydou Keita
Seydou Keita - © FOXSports.NL

Afrika Cup Countdown: Mali is nog zoekende na tijdperk Keita

14 juni 2019
Het voetbal in Mali staat een beetje op een laag pitje na een succesvolle periode begin van de eeuw. Met aanvoerder Seydou Keita in de geleden wisten de Adelaars vier keer de halve finale te bereiken. Sinds de oud-speler van FC Barcelona is gestopt als international, is Mali zelf ook nog zoekende.

Mali heeft altijd wel een fysiek sterke ploeg gehad dat tot de outsiders behoort op de Afrika Cup. Alleen is het ze nooit gelukt om het toernooi te winnen. In 1972 waren ze er dichtbij, alleen verloren ze in de finale van Congo.

Interim 

In een groep met Angola, Mauritanië en Tunesië heeft Mali dit jaar weer eens kans om de volgende ronde te bereiken. Het was al een knappe prestatie hoe ze de Afrika Cup wisten te bereiken onder leiding van interim-trainer Mohamed Magassouba. Zo noemt hij zichzelf: interim. Eigenlijk is de technisch directeur van de Malinese voetbalbond al sinds 2017 bondscoach van het land. Toen Alain Giresse in 2017 vertrok zou Magassouba even voor de groep staan. Twee jaar later staat de 61-jarige Malinees als bondscoach op de Afrika Cup.

Moussa Marega | FOXSports.NL

Op dit toernooi rekent hij op beste Malinese speler van het seizoen, Moussa Marega. De in Frankrijk geboren aanvaller staat al sinds 2016 onder contract bij FC Porto en heeft een heel mooi seizoen achter de rug in Portugal. In de Champions League was Marega zes keer trefzeker en leverde hij drie assists. In de kwalificatie van de Afrika Cup was hij onzichtbaar, maar in Mali rekenen ze deze zomer op een ontketende Marega. (FOX Sports)

De Afrika Cup is van 21 juni tot en met 19 juli live te zien op FOX Sports