Samenvatting Kameroen - Mali

Laatste duel voor Afrika Cup eindigt voor Seedorf en Kameroen in gelijkspel

14 juni 2019
Kameroen en Mali hebben het laatste oefenduel in aanloop naar de Afrika Cup gelijkgespeeld: 1-1.

André Onana kreeg bij Kameroen een plek onder de lat van bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert. De doelman van Ajax zag Mali na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong komen via Youssouf Koné. De speler van het Franse LOSC Lille passeerde een rits spelers en schoot van twintig meter venijnig raak. In de blessuretijd van de eerste helft trok Kameroen de score gelijk, Christian Bassogog schreef het doelpunt in het snikhete Doha in Qatar op zijn naam.

Tegen het einde van de wedstrijd bezorgde een verzorger van Mali zijn ploeg nog bijna een tegendoelpunt. Boubakar Kouyaté lag in het eigen strafschopgebied op de grond waarna de verzorger zonder toestemming het veld betrad om de speler te behandelen. De scheidsrechter kende vervolgens een indirecte vrije trap in de zestien toe aan Kameroen. De buitenkans werd niet verzilverd waardoor het 1-1 bleef.

Seedorf en Kluivert treden met Kameroen op dinsdag 25 juni aan tegen Guinee-Bissau voor de eerste groepswedstrijd op de Afrika Cup. De twee andere tegenstanders in de poule zijn Ghana en Benin. (FOX Sports)

​De Afrika Cup zie je van vrijdag 21 juni tot en met vrijdag 19 juli LIVE op FOX Sports.