Albies’ Braves draaien tegen Phillies achterstand om in zege

USA Update: Knappe comeback Braves en Albies in topper tegen Phillies

15 juni 2019
Atlanta Braves en Ozzie Albies hebben op de valreep hun achtste overwinning op rij geboekt. De koploper van de NL East draaide tegen runner-up Philadelphia Phillies in de laatste inning een achterstand om in een 9-8 zege.

De Braves moesten in het eigen SunTrust Park van ver komen tegen de Phillies. De bezoekers hadden halverwege al een marge van vier punten te pakken (1-5) en liepen in het eerste deel van de achtste inning uit naar 4-8.

Mede dankzij Albies keerden de Braves het tij in hun laatste twee slagbeurten. De op Curaçao geboren tweedehonkman sloeg met een honkslag Nick Markakis binnen en kwam even later zelf over de thuisplaat voor de 6-8.

Atlanta bekroonde vervolgens de comeback in het laatste bedrijf. Austin Riley bracht de thuisploeg tot op één punt, waarna Brian McCann het karwei afmaakte met een honkslag die twee punten opleverde.

Voor McCann, die dit seizoen terugkeerde bij de Braves na een afwezigheid van vijf jaar, was het de duizendste binnengeslagen run uit zijn carrière.

Met de overwinning komt Atlanta op 41 zeges tegenover 29 nederlagen. De Phillies volgen met 38-31. (FOX Sports)