Topscorer Miedema verbetert Melis: "Manon zei schiet er maar twee in"

Miedema onttroont Melis als topscorer aller tijden bij Oranjevrouwen

15 juni 2019
Vivianne Miedema heeft zaterdag het record van meeste goals namens de Oranjevrouwen gepakt. Door twee doelpunten tegen Kameroen ging ze op de topscorerslijst officieel langs Manon Melis.

De 22-jarige spits maakte in de tweede groepswedstrijd op het WK in Frankrijk, tegen Kameroen, vlak voor rust haar 59ste doelpunt voor de 'Leeuwinnen'. Na rust scoorde ze ook haar tweede wedstrijd en dus zestigste Oranje-goal. Miedema speelde in het Stade du Hainaut van Valenciennes haar 77ste interland.

De doelpuntenmachine uit Hoogeveen had amper zes jaar nodig om Melis te onttronen. Miedema debuteerde op 26 september 2013 als invalster, voor Lieke Martens, tegen Albanië. Ze kwam toen niet tot scoren, maar een maand later maakte ze in haar tweede interland, tegen Portugal, direct een hattrick. Miedema tekende in het laatste kwartier voor drie doelpunten (0-7).

Melis loste in 2010 Marjoke de Bakker (29 goals) af als topscorer van Oranje. De nu 32-jarige Ridderkerkse, die in 2016 stopte, eindigde op 59 doelpunten in 136 interlands. (FOX Sports/ANP)