Samenvatting Venezuela - Peru

Peru en Venezuela beginnen Copa América met gelijkspel

15 juni 2019
Venezuela en Peru zijn zaterdagavond de Copa América doelpuntloos begonnen. Renato Tapia en zijn ploegmaten scoorden wel, maar de VAR besloot anders: 0-0.

 

In de eerste helft was Peru, dat al heel getergd oogde bij het volkslied (zie hierboven), de betere partij en de ploeg van Tapia en Jefferson Farfán leek ook op voorsprong te komen. Christofer Gonzales werkte de bal binnen, maar kort ervoor werd een overtreding begaan in het zestienmetergebied. Door toedoen van de VAR werd de goal afgekeurd. 

In het tweede bedrijf kreeg ook Venezuela kansen, maar Josef Martinez, spits van het Atlanta United van Frank de Boer, en Solomon Rondón konden het net niet vinden. Twintig minuten voor tijd moest het Zuid-Amerikaanse land met tien man verder, toen Luis Mago zijn tweede gele kaart ontving na een lompe actie. 

Met een man meer ging Peru in de aanval, maar trok het de overwinning niet over de streep: 0-0. Hierdoor doet Brazilië zonder te spelen goede zaken. David Neres en consorten wonnen de eerste wedstrijd van Bolivia met 3-0 en zijn met een zege op Venezuela in de volgende wedstrijd al zo goed als zeker van de volgende ronde. (FOX Sports