Samenvatting Argentinië - Colombia

Nieuwe Argentijnse afgang dreigt na debacle tegen Colombia

16 juni 2019
Argentinie is niet goed begonnen aan de Copa América. Met Lionel Messi en Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis gingen de Argentijnen onderuit tegen een effectief Colombia: 0-2.

Messi won nog nooit de Copa América, noch het WK met Argentinië en de wereldster is na vannacht weer verder verwijderd van de droom om zijn land naar groot internationaal succes te leiden.

Tegen Colombia kregen de Argentijnen aan het begin van de tweede helft wel de beste kansen, maar David Ospina stond tweemaal Argentijns succes in de weg. Ospina redde uitstekend na een schot van Germán Pezzella en een kopbal van Nicolás Otamendi. De Colombiaanse doelman mocht wel van geluk spreken dat hij nog op het veld stond, in de eerste helft miste hij Sergio Agüero maar net toen hij met een vliegende tackle probeerde de bal weg te werken. 

Colombia bleek wel uitermate effectief. In de 71ste minuut schoot Roger Martínez de bal snoeihard in de verre hoek. Een kwartier later besliste Duván Zapata de wedstrijd in Colombiaans voordeel door de bal van dichtbij hard en hoog tegen de touwen te werken.

Colombia zet een grote stap naar de volgende ronde in een poule met verder Paraguay en Qatar. Voor Argentinië en Messi staat de druk er, na het mislukte WK en het uitblijven van recent succes in de Copa América, meteen vol op. (FOX Sports)