Samenvatting Mexico - Cuba

Glansrol Groningen-flop Antuna bij monsterscore Mexico

16 juni 2019
Niet één Eredivisie-doelpunt maakte Carlos Uriel Antuna in anderhalf jaar bij FC Groningen, maar bij de eerste wedstrijd op de Gold Cup van Mexico was alles anders. Antuna hielp zijn land met drie goals én een assist op weg naar een monsterscore tegen Cuba: 7-0.

Antuna werd als laatste toegevoegd aan de selectie van Mexico voor de Gold Cup en hij speelde 6 juni pas zijn eerste en enige interland. Bij afwezigheid van de geblesseerde PSV'er Hirving Lozano kreeg hij echter zijn kans in de basiself.  

Die kans greep de oud-huurling van FC Groningen met beide handen aan. Al na twee minuten hielp Antuna Mexico aan de openingstreffer, vlak voor rust tekende hij ook voor de 4-0 en in de 80ste minuut verzorgde de aanvaller ook het slotakkoord: 7-0. Bij alle drie de goals reageerde de speler van LA Galaxy het meest alert na een redding van de Cubaanse doelman.

Een opvallend productieve dag voor de speler die bij Groningen in 22 Eredivisie-duels niet wist te scoren. De andere doelpunten kwamen op naam van Raúl Jiménez (twee), Ernesto Vega en Diego Reyes. Ex-PSV'er Andrés Guardado droeg de aanvoerdersband bij Mexico, Héctor Moreno maakte, net als Érick Gutiérrez, geen speelminuten. (FOX Sports)

Curaçao begint Gold Cup in mineur

18 juni 2019
Curaçao begint Gold Cup in mineur
Curaçao heeft zijn eerste wedstrijd op de Gold Cup niet in winst kunnen omzetten. Het elftal van bondscoach Remko Bicentini ging in Jamaica met...