Samenvatting Canada - Martinique

Bliksemstart Canada op Gold Cup dankzij Gentse goalgetter

16 juni 2019
Jonathan David heeft Canada aan een klinkende zege geholpen bij het openingsduel van de Gold Cup: 4-0. De 19-jarige goalgetter van AA Gent scoorde twee keer tegen Martinique.

David was in grootse vorm naar de Gold Cup afgereisd, in zijn laatste drie duels voor AA Gent scoorde hij vier keer. Die vorm trok hij door tegen Martinique. In de 33ste minuut profiteerde de spits van een fout in de defensie van Martinique, in de 53ste minuut sloeg David opnieuw toe na te zijn ontsnapt aan de buitenspelval. 

Ook Junior Hoilett scoorde na geschutter van de verdedigers van Martinique, Scott Arfield kon geheel vrij de 4-0 maken met een puntertje. De flaters in de defensie van Martinique stonden niet op zich, ook Canada liet zich niet onbetuigd bij het foutenfestival. Doelman Milan Borjan voorkwam met een paar goede reddingen dat fouten van zijn verdedigers tot tegendoelpunten zouden leiden.

De grootste blunder van de dag kwam echter op naam van Derek Cornelius. De verdediger leek de bal van dichtbij binnen te schieten nadat Loïc Chauvet een kopbal had gekeerd, maar Cornelius presteerde het op wonderlijke wijze om de kans te laten liggen. (FOX Sports)

Derek Cornelius