Samenvatting Paraguay - Qatar

Schitterende treffers bij knappe comeback Qatar tegen Paraguay

16 juni 2019
Paraguay heeft zondag verzuimd drie punten te pakken in hun openingsduel op de Copa América. Het Zuid-Amerikaanse land kwam met 2-0 voor tegen debutant Qatar, maar speelde wel gelijk: 2-2.

De openingsfase was knotsgek en in de derde minuut was het al raak. 'Good old' Óscar Cardozo mocht na een handsbal van Qatar aanleggen voor een strafschop en schoot onberispelijk raak. In de tweede helft scoorde de 36-jarige aanvaller opnieuw, ware het niet dat de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. 

Paraguay had weliswaar de voorsprong, Qatar was zeker niet de mindere partij. Het land, dat in 2022 het WK organiseert, won al de Azië Cup en speelde met bravoure. Het kreeg kansen, maar moest een waanzinnige 2-0 verwerken. Derlis Gonzalez ging naar binnen en haalde verwoestend uit: 2-0.

De Zuid-Amerikanen, waar ex-AZ'er Celso Ortiz in de basis begon, zaten op rozen, maar kregen kort hierna twee tikken te verwerken. Eerst was Almoez Abdullah met een prachtgoal verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer, kort erna zorgde Boualem Khoukhi voor de gelijkmaker. Hier bleef het bij, waardoor beide landen allebei een punt overhouden aan de wedstrijd.

Argentinië, dat zaterdag verloor van Colombia (0-2), heeft zo nog volop kans om door te gaan naar de volgende ronde. (FOX Sports)  

Uruguay wint eenvoudig van Ecuador

17 juni 2019
Uruguay wint eenvoudig van Ecuador
Uruguay heeft de eerste wedstrijd in de Copa América eenvoudig met 4-0 gewonnen van Ecuador. Drie doelpunten werden in de eerste helft gemaakt...

Gerelateerd