Samenvatting Curaçao - El Salvador

Curaçao begint Gold Cup in mineur

18 juni 2019
Curaçao heeft zijn eerste wedstrijd op de Gold Cup niet in winst kunnen omzetten. Het elftal van bondscoach Remko Bicentini ging in Jamaica met 0-1 onderuit tegen El Salvador.

Curaçao maakte twee jaar geleden zijn debuut op het kampioenschap voor landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied met drie nederlagen. De ploeg had goede hoop dat het tijdens deze editie beter zou gaan.

Tegen El Salvador, dat tijdens de laatste Gold Cup tot de kwartfinales reikte, kon Curaçao echter weinig indruk maken. Het team wist ondanks de nodige Eredivisie-ervaring weinig grote kansen te creëren. Slechts Leandro Bacuna kwam voor rust twee keer dichtbij, maar zijn kopballen misten de juiste richting.

Aan de andere kant van het veld stak Eloy Room wel in de goede vorm. De keeper redde na een klein half uur knap op een uithaal van Jonathan Jiménez. Hij was in de blessuretijd van de eerste helft echter kansloos op een schot van Nelson Bonilla na een misser van aanvoerder Cuco Martina.

Ook in de tweede helft maakte Curaçao weinig aanspraak op meer. De ploeg had bovendien geluk dat Juan Portillo namens El Salvador de paal raakte en Room een fraaie save in petto had op een knal van Bonilla.

Curaçao speelt de volgende wedstrijd in de nacht van vrijdag op zaterdag tegen Honduras. Dinsdagnacht volgt de laatste groepswedstrijd tegen gastland Jamaica. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Honduras en Curaçao zie je in de nacht van vrijdag op zaterdag om 03.30 uur LIVE op FOX Sports 1 en 4

Gerelateerd