Top 10: De mooiste goals van Ibrahim Afellay

PSV lijft verloren zoon Afellay in

18 juni 2019
Ibrahim Afellay keert terug bij PSV. De middenvelder tekent een contract voor een jaar bij de club die hij in de winter van 2010 verruilde voor Barcelona.

"Daar ben ik erg blij mee", verklaarde trainer Mark van Bommel op de site van PSV. "Ibi heeft als speler bepaalde eigenschappen die iedere trainer graag in zijn selectie heeft. En hij brengt een flinke dosis ervaring mee."

Afellay was eveneens in zijn nopjes met zijn overgang. "Na jaren met veel tegenslag is het hartstikke mooi om juist bij PSV deze kans te krijgen."

De 53-voudig Oranje-international stond de laatste jaren onder contract bij Stoke City, maar zag wegens diverse blessures nog maar weinig speeltijd. Zijn verbintenis in Engeland werd afgelopen januari ontbonden.

Herstel
Afellay werkte sinds maart aan zijn herstel in Eindhoven. "Ibi heeft een hele zware tijd achter de rug, maar is inmiddels fysiek weer in orde", aldus technisch manager John de Jong op de PSV-site.

"Hij heeft onder begeleiding van één van onze fysio’s maandenlang keihard gewerkt om fit te worden. Bij PSV onder-19 heeft hij vervolgens de groepstraining opgepakt en ook dat ging prima. Hij is nu toe aan de volgende stap en dat is trainen en spelen met een A-selectie."

Afellay maakte in februari 2004 op 17-jarige leeftijd zijn officiële debuut voor PSV. Hij speelde in totaal 159 wedstrijden voor de Eindhovenaren, waarin hij 35 keer het net vond. Bij Barcelona gooide een langdurige blessure na een goede start roet in het eten. Hij kwam vervolgens op huurbasis uit voor Schalke 04 en Olympiakos, waarna hij in 2015 naar Stoke vertrok. (FOX Sports)