Alexander Büttner en Maikel van der Werff.
Alexander Büttner en Maikel van der Werff. - © Pro Shots

Allach: "Toekomst Van der Werff en Büttner ligt elders"

18 juni 2019
Maikel van der Werff en Alexander Büttner vertrekken bij Vitesse. Dit heeft Mo Allach, technisch directeur in Arnhem, dinsdag bevestigd.

Eerstgenoemde speler droeg afgelopen seizoen nog meermaals de aanvoerdersband namens Vitesse, maar heeft geen toekomst meer in Gelderland. Hetzelfde geldt voor Büttner, die na avonturen bij Manchester United, Anderlecht en Dinamo Moskou in 2017 juist terugkeerde op het oude nest. 

"Zoals al langer bekend is, is Arnold Kruiswijk gestopt en ligt de toekomst van Maikel van der Werff en Alexander Büttner elders. Het is een trend dat de transfermarkt relatief laat pas echt op gang komt. Uiteraard hebben wij de schaduwlijsten klaar liggen en zijn we achter de schermen al volop bezig om de selectie weer op volle sterkte te brengen", laat Allach op de clubsite van de Arnhemmers weten. 

"Onze wens is om de selectie zo snel mogelijk op het gewenste peil te hebben. Het belangrijkste is dat we, zoals elk jaar, een selectie gaan neerzetten die past bij onze ambitie", aldus de directeur, die ook sterspeler Martin Ødegaard moet gaan vervangen. De toekomst van de Noorse Real Madrid-huurling ligt in het buitenland of naar verluidt bij Ajax. (FOX Sports)