Samenvatting Verenigde Staten - Guyana

Sterke start Verenigde Staten op Gold Cup

19 juni 2019
De Verenigde Staten zijn de Gold Cup uitstekend begonnen. In Minnesota was het elftal van bondscoach Gregg Berhalter met 4-0 te sterk voor Guyana.

Middenvelder Paul Arriola opende na een klein halfuur spelen de score. Na rust maakte Tyler Boyd twee doelpunten en ook Gyasi Zardes was een keer trefzeker.

Het eerste doelpunt van Boyd betekende het duizendste doelpunt voor het Amerikaanse team, dat in augustus 1916 de eerste wedstrijd speelde.

De winst was een opsteker voor Berhalter, die in december werd aangesteld als nieuwe bondscoach, nadat de Verenigde Staten het WK in Rusland waren misgelopen.

Amerika, een van de drie gastlanden van de Gold Cup, verloor onlangs oefenwedstrijden van Jamaica en Venezuela.

Panama - Trinidad en Tobago

Panama versloeg in dezelfde poule Trinidad en Tobago met 2-0. De treffers kwamen in de tweede helft op naam van Armando Cooper en Édgar Yoel Bárcenas.

Zaterdag spelen de Verenigde Staten in Cleveland tegen Trinidad en Tobago. Het wordt de eerste ontmoeting tussen de twee landen sinds oktober 2017. Trinidad won toen en maakte zo definitief een einde aan de kansen op deelname aan het WK voor de Amerikanen. (FOX Sports/ANP)