Samenvatting Brazilië - Venezuela

Teleurstellende remise voor Brazilië na drie afgekeurde goals

19 juni 2019
Drie keer vond Brazilië in het duel met Venezuela het net, drie keer werd de goal afgekeurd. Het resulteerde in een 0-0 gelijkspel tussen de landen uit groep A van de Copa América.

David Neres kreeg van bondscoach Tite net als in de openingswedstrijd tegen Bolivia een basisplaats toebedeeld. Na een klein kwartier spelen kreeg de Ajacied een grote kans vanaf de linkerkant, maar schoot hard naast. 

Spits Roberto Firmino wist niet veel later wel het net te vinden, maar zag zijn goal afgekeurd worden vanwege een overtreding op Mikel Villanueva.

In de rust bleef Richarlison achter in de kleedkamer en kwam Manchester City-aanvaller Gabriel Jesus voor hem in de plaats. Jesus scoorde op aangeven van Firmino, maar ook hij zag zijn goal afgekeurd worden. De Chileense arbiter Julio Bascunan bekeek de beelden en zag dat Firmino buitenspel stond voor het geven van de assist. 

In de absolute slotfase leek de bevrijdende treffer voor Brazilië er dan toch te komen. Everton, die in het veld kwam voor Neres, stoomde op vanaf links en gaf een voorzet die door Philippe Coutinho werd verzilverd. Na ingrijpen van de VAR bleek Firmino de bal vlak voor het schot van Coutinho met de hand te hebben beroerd: goal afgekeurd. 

Zo eindigde het duel in een teleurstellend gelijkspel voor de Goddelijke Kanaries, die bovenaan staan in groep A met vier punten. Peru, de tegenstander in de laatste poulewedstrijd, heeft eveneens vier punten. (FOX Sports)