Samenvatting Bolivia - Peru

Oud-PSV’er Farfán belangrijk bij zege Peru op Copa América

19 juni 2019
Peru heeft goede zaken gedaan op de Copa América. Mede dankzij een treffer en een assist van oud-PSV’er Jefferson Farfán boekte de ploeg een 1-3 zege op Bolivia.

Peru, waar Renato Tapia eveneens een basisplaats had, had het tegen de stugge Bolivianen niet gemakkelijk. La Blanquirroja creëerde weinig kansen en keek halverwege de eerste helft zelfs tegen een achterstand aan.

Na een verwarrende situatie waarbij de scheidsrechter aanvankelijk een strafschop gaf vanwege hands, vervolgens terugdraaide en in derde instantie alsnog toekende, mocht Marcelo Moreno aanleggen. De blikvanger van Bolivia, die ooit nog voor Werder Bremen en Wigan Athletic uitkwam, faalde niet.

Peru wist de stand nog in de eerste helft gelijk te trekken. Paolo Guerrero, de Peruviaanse topscorer aller tijden, rondde beheerst af na een fraaie steekbal Christian Cueva.

Farfán

Farfán, de nummer twee van de topscorerslijst, bezorgde Peru tien minuten na rust de voorsprong. De voormalige PSV’er kwam goed voor zijn man en kopte onhoudbaar raak.

Nadat Erwin Saavedra namens Bolivia nog een enorme kans had verprutst, gooide Edison Flores diep in de blessuretijd de wedstrijd in het slot. Op aangeven van Farfán stuurde de invaller met een heerlijke schijntrap de keeper het bos in en tilde hij de bal in het lege doel.

Met de zege komt Peru op vier punten uit twee wedstrijden. Poulegenoot Brazilië heeft eveneens vier punten verzameld, maar heeft een iets beter doelsaldo. De twee landen treffen elkaar zaterdagavond in de laatste groepswedstrijd.(FOX Sports)

De wedstrijd tussen Peru en Brazilië zie je zaterdag om 21.00 uur LIVE op FOX Sports 4

Gerelateerd