De Afrika Cup is LIVE te zien bij FOX Sports

Afrika Cup LIVE te zien bij FOX Sports

19 juni 2019
Het belangrijkste landentoernooi van het Afrikaanse continent gaat vrijdag van start: de Afrika Cup. Hoe vergaat het Eredivisie-sterren Hakim Ziyech, Oussama Idrissi en Noussair Mazraoui bij het Marokkaanse elftal? En weet Kameroen de titel te prolongeren onder leiding van bondscoach Clarence Seedorf? FOX Sports is er vanaf de openingsceremonie tot en met de finale live bij.
Drie Eredivisiespelers bij Marokko

Met Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui van Ajax en Oussama Idrissi van AZ herbergt de Afrika Cup-selectie van Marokko drie Eredivisiespelers. Ook oude bekenden Karim El Ahmadi (ex-Feyenoord), Nordin Amrabat (ex-PSV) en Manuel da Costa (ex-PSV) maken deel uit van de Marokkaanse equipe.

Marokko won de Afrika Cup tot nu toe één keer, in 1976. Zondag begint de jacht op de tweede beker met een wedstrijd tegen Namibië. Het duel is om 16.30 uur live te zien op FOX Sports 1 en 4. De andere tegenstanders in groep D zijn Ivoorkust op 28 juni en Zuid-Afrika op 1 juli.

Kameroen verdedigt titel

Kameroen, winnaar van de meest recente Afrika Cup in 2017, staat dit toernooi onder leiding van bondscoach Clarence Seedorf en zijn assistent Patrick Kluivert. Aanvankelijk was Kameroen aangewezen als gastland, maar wegens een onveilige situatie werd de organisatie overgedragen aan Egypte. De eerste wedstrijd van Kameroen is dinsdag om 19.00 uur tegen Guinee-Bissau en is te zien op FOX Sports 4.

De mannen van Seedorf nemen het in groep F ook op tegen Ghana (29 juni) en Benin (2 juli). Bekend gezicht in de Kameroen-selectie is Ajax-keeper André Onana. Op de andere velden komen we onder anderen Lars Veldwijk tegen bij Zuid-Afrika en Liverpool-wereldster Mo Salah bij gastland Egypte.

Duels Marokko open voor alle FOX Sports-abonnees

De wedstrijden van Marokko worden op zowel FOX Sports 1 als FOX Sports 4 uitgezonden en zijn daardoor live te volgen door alle FOX Sports-abonnees. De overige duels zijn te zien binnen het FOX Sports International-pakket en worden in de meeste gevallen uitgezonden op FOX Sports 4. Op dat kanaal is vrijdag om 20.30 uur ook de openingsceremonie te zien.

De samenvattingen van de Afrika Cup komen daarnaast voorbij in FOX Sports Vandaag Voetbalzomer. Dat is dagelijks om 19.30 uur en 23.00 uur te zien op FOX Sports 1. Naast de Afrika Cup-samenvattingen bevat het programma de highlights van de Gold Cup, het WK Vrouwen, de Copa América en het overige sportnieuws. 

Afrika Cup: van 21 juni tot en met 19 juli live bij FOX Sports

FC Emmen versterkt zich met Payne

19 juni 2019
FC Emmen versterkt zich met Payne
De transfervrije Desevio Payne is de nieuwste aanwinst van FC Emmen. De 23-jarige rechtsback heeft een contract voor één seizoen getekend bij...

Gerelateerd