Wilfried Kanon
Wilfried Kanon - © Pro Shots

Deze Eredivisie-spelers zie je in actie op de Afrika Cup

20 juni 2019
Het belangrijkste landentoernooi van het Afrikaanse continent gaat vrijdag van start: de Afrika Cup. Welke Eredivisie-spelers zien we terug op het hoofdtoernooi in Egypte?

Wilfried Kanon | Pro Shots
 

Wilfried Kanon (Ivoorkust)

De 25-jarige verdediger van ADO Den Haag is geen onbekende in de Afrika Cup. Het breekijzer achterin bij Ivoorkust speelde al negen duels voor de Ivoriaanse selectie in het belangrijkste landentoernooi van Afrika.

Niet zonder succes: in 2015 wist hij de Afrika Cup te winnen. Kanon scoorde destijds de 1-3 in de halve finale tegen Congo en benutte een strafschop in de strafschoppenserie van de finale. 

Hakim Ziyech | Pro Shots

Hakim Ziyech (Marokko)

Ajacied Hakim Ziyech wordt in eigen land gezien als de grote ster van het team. De spelmaker speelde 24 interlands voor het Marokkaanse elftal, daarin maakte hij twaalf goals en gaf vier assists.

Het wordt de eerste keer voor Ziyech dat hij met Marokko deelneemt aan de Afrika Cup.

Oussama Idrissi | Pro Shots

Oussama Idrissi (Marokko)

De 23-jarige speler van AZ heeft zich dit seizoen in de kijker gespeeld bij bondscoach Hervé Renard. Idrissi maakte acht doelpunten in 32 wedstrijden voor de Alkmaarders dit seizoen.

Op 22 maart van dit jaar maakte Idrissi zijn debuut voor de nationale selectie van Marokko. Ook voor de in Bergen op Zoom geboren Idrissi wordt het de eerste keer dat hij deelneemt aan de Afrika Cup.

Noussair Mazraoui | Pro Shots

Noussair Mazraoui (Marokko)

Het uitstekende seizoen van Mazraoui bij Ajax heeft ertoe geleid dat de rechtsback/middenvelder bij de definitieve selectie van Marokko zit.

De 21-jarige speler maakte op 8 september 2018 zijn debuut bij de selectie van Hervé Renard. Net als de twee andere Eredivisionisten in de Marokkaanse ploeg wordt het voor Mazraoui de eerste Afrika Cup.

Veldwijk | FOXSports.NL

Lars Veldwijk (Zuid-Afrika)

Wederom een nieuwkomer op de Afrika Cup: Lars Veldwijk. De spits, die met Sparta Rotterdam is gepromoveerd naar de Eredivisie is door bondscoach Stuart Baxter opgenomen in de definitieve selectie van Zuid-Afrika. De aanvoerder van de Rotterdamse club speelde tot dusverre twee interlands. Veldwijk wacht nog op zijn eerste treffer voor Bafana Bafana.

Thulani Serero | ANP

Thulani Serero (Zuid-Afrika)

Nog een Eredivisie-speler in de selectie van Zuid-Afrika: Thulani Serero. De middenvelder van Vitesse speelde 37 interlands, waarin hij twee keer scoorde. De 29-jarige Serero heeft na een moeilijke periode bij Ajax zijn vorm weten te hervinden bij de Arnhemmers. Met Zuid-Afrika speelde hij in 2013 drie duels in de Afrika Cup.

André Onana | Pro Shots

André Onana (Kameroen)

De keeper uit Kameroen maakte dit seizoen indruk door met Ajax kampioen te worden en de halve finale van de Champions League te halen. De 23-jarige sluitpost krijgt de laatste wedstrijden de voorkeur in het doel bij Kameroen.

Bij de vorige editie van de Afrika Cup, in 2017, zat Onana niet bij de selectie van De Ontembare Leeuwen. Destijds stond zijn neef Fabrice Ondoa onder de lat. (FOX Sports)

Afrika Cup: van 21 juni tot en met 19 juli live bij FOX Sports

Gerelateerd