Samenvatting Argentinië - Paraguay

Argentinië op randje van uitschakeling na gelijkspel

20 juni 2019
Argentinië heeft een tweede nederlaag in de Copa América kunnen voorkomen door een 1-1 gelijkspel tegen Paraguay af te dwingen. Eerder al verloor Argentinië met 0-2 van Colombia, dat door het gelijkspel al zeker is van de volgende ronde.

Paraguay kwam in de 37ste minuut door een treffer van Richard Sánchez op voorsprong. De Argentijnen konden nauwelijks indruk maken en kwamen pas in de 51ste minuut tot een eerste doelrijpe aanval.

Deze resulteerde aanvankelijk in een hoekschop die niet veel later door ingrijpen van de VAR werd omgezet in een strafschop. Lionel Messi bracht zijn team vanaf elf meter weer langszij.

Paraguay kreeg daarna dé kans om opnieuw aan de leiding te komen, toen na een harde charge van Nicolás Otamendi de bal op de stip werd gelegd. De inzet van Derlis González werd echter door de Argentijnse goalie Franco Armani gestopt. Aan Argentijnse kant stond Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis.

In groep B leidt Colombia met zes punten, gevolgd door Paraguay met twee punten. Argentinië en Qatar hebben één punt en spelen zondag tegen elkaar in de laatste groepsronde. De nummers een en twee plaatsen zich voor de kwartfinales, evenals de beste twee nummers drie van de drie poules. (FOX Sports/ANP)