Mike Trout
Mike Trout - © Pro Shots

USA Update: Trout goud waard voor Angels, Ortiz was niet doelwit bij schietpartij

20 juni 2019
Mike Trout heeft weer laten zien waarom hij de beste honkballer ter wereld is. De speler van Los Angeles Angels sloeg zeven punten binnen tijdens de 11-6 overwinning op Toronto Blue Jays.

De 27-jarige Trout is aardig aan de weg aan timmeren: hij werd in zijn carrière al twee keer tot MVP verkozen en eindigde vier keer als tweede in de verkiezing.

Tegen Toronto sloeg Trout - die onlangs een nieuw contract van 380 miljoen euro tekende - twee homeruns, waaronder een ​grand slam​. De zeven punten die hij binnensloeg was een persoonlijk record.

Nederlander Andrelton Simmons speelde niet mee bij de Angels. Hij kampte met een enkelblessure en is momenteel bezig met zijn revalidatie.

Ortiz was niet het doelwit 

David Ortiz, de voormalig slagman van Boston Red Sox die op 9 juni gewond raakte bij een schietpartij in een bar in Santo Domnigo, was niet het doelwit. Dat meldde de procureur-generaal van de Dominicaanse Republiek woensdag.

De kogel die honkbalfenomeen Ortiz in zijn rug raakte, was bedoeld voor Sixto David Fernandez, een vriend waarmee Ortiz aan een tafel zat. Volgens de autoriteiten was mogelijk een huurmoordenaar ingezet voor de moord op Fernandez. Over het motief van de aanslag was nog geen duidelijkheid. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd