Seedorf en Kluivert
Seedorf en Kluivert - © Pro Shots

Kameroen weigert hotel te verlaten, Zimbabwe dreigt met boycot

21 juni 2019
De spelers van het nationale voetbalteam van Kameroen weigeren af te reizen naar Egypte voor het toernooi om de Afrika Cup. De internationals vinden de bonussen die ze hebben gekregen te laag.

Kameroen is de titelverdediger. De ploeg wordt gecoacht door Clarence Seedorf en Patrick Kluivert. Het elftal speelt volgens het wedstrijdschema dinsdag zijn eerste groepswedstrijd tegen Guinee-Bissau.

Volgens een woordvoerster van het team zitten de spelers nog altijd in hun hotel in Yaoundé. Ze misten met opzet hun vlucht op donderdagavond. ''De Ontembare Leeuwen zijn nog altijd in Yaoundé. Ze zijn het niet eens geworden over de hoogte van hun premies.''

De spelers hebben volgens het ministerie van Sport een bonus gekregen van omgerekend 30.000 euro, terwijl ze het dubbele eisten. Bronnen melden aan persbureau Reuters dat er een opening is gevonden omdat het ministerie een aanvullende premie heeft beloofd voor de eerste overwinning op het toernooi. Naar verwachting vertrekken de manschappen van Seedorf en Kluivert later vrijdag alsnog naar Egypte.

Zimbabwe
Volgens persagentschap AP dreigen de spelers van Zimbabwe vrijdagavond de openingswedstrijd van het Afrika Cup-toernooi tegen en in Egypte te boycotten omdat de internationals nog geld moeten krijgen van de nationale voetbalbond.

Besprekingen om tot een akkoord te komen zouden donderdag op niets zijn uitgelopen. (ANP)

Gerelateerd