Samenvatting Honduras - Curaçao

Room en Bacuna bezorgen Curaçao eerste Gold Cup-zege ooit

22 juni 2019
Curaçao heeft zijn eerste overwinning ooit op de Gold Cup geboekt. Met dank aan de uitblinkende keeper Eloy Room en doelpuntenmaker Leandro Bacuna werd Honduras met 0-1 verslagen.

Curaçao, dat twee jaar geleden tijdens zijn eerste deelname drie keer met 0-2 onderuitging, had afgelopen week zijn eerste groepswedstrijd met 0-1 verloren van El Salvador.

Room

De ploeg van Remko Bicentini leek in de beginfase van het duel met Honduras hard op weg naar een nieuwe zeperd. Slechts dankzij de uitstekend keepende Room én de paal hield Curaçao het droog in het eerste kwartier.

De doelman redde twee keer fraai op kopballen van Anthony Lozano en Maynor Figueroa, waarna de eerste ook nog het houtwerk raakte. Room pareerde vervolgens ook nog schoten van Alberth Elis en Michaell Chirinos.

Bacuna

Aan de andere kant van het veld had de doelman van Honduras beduidend minder te doen, maar uit de allereerste kans van Curaçao was het wel meteen raak. Na een voorzet van voormalig FC Den Bosch-aanvaller Gevaro Nepomuceno mikte Leandro Bacuna (oud-FC Groningen) de bal in de hoek voor de eerste Gold Cup-treffer van Curaçao ooit.

Ook na rust was het Honduras dat voor het meeste gevaar zorgde. Rubilio Castillo zag een kopbal terugkomen van de paal, waarna een doelpunt van de invaller even later werd afgekeurd wegens buitenspel.

Michaël Maria had de wedstrijd een kwartier voor tijd in het slot kunnen gooien namens Curaçao, maar de verdediger werd net op tijd gedwarsboomd door een Hondurees been.

Jamaica

Met de zege heeft Curaçao nog alle kans op de kwartfinales. De ploeg staat met drie punten op de derde plaats in Groep C. Koplopers El Salvador en Jamaica, die met 0-0 gelijkspeelden, hebben één punt meer verzameld. Curaçao treft dinsdagnacht Jamaica in de laatste groepswedstrijd.

Curaçao moet het tegen Jamaica wel doen zonder Charlison Benschop. De aanvaller heeft de Gold Cup verlaten vanwege interesse van clubs. Na de degradatie van FC Ingolstadt (en De Graafschap, waar hij aan verhuurd was) is hij transfervrij. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Curaçao en Jamaica zie je in de nacht van dinsdag op woensdag LIVE op FOX Sports 1 en 4


Gerelateerd