Samenvatting Ecuador - Chili

Titelhouder Chili naar kwartfinales Copa América na zege op Ecuador

22 juni 2019
Chili is doorgedrongen tot de kwartfinales van de Copa América. De regerend kampioen was in een heetgebakerd duel met 1-2 te sterk voor Ecuador.

Chili, de winnaar van het toernooi in 2015 en 2016, opende binnen tien minuten de score. Uit de kluts vond Fuenzalida het net met een strak en diagonaal schot.

Enner Valencia trok de stand een kwartier later gelijk vanaf de stip. De oud-speler van Everton en West Ham United mocht aanleggen na een overtreding van keeper Gabriel Arias op Jhegson Méndez.

De doelman had vijf minuten voor rust geluk dat hij slechts geel zag voor een ogenschijnlijke overtreding op de uitgebroken Romario Ibarra buiten het strafschopgebied.

Sánchez

Alexis Sánchez hielp in de openingsfase van de tweede helft Chili opnieuw aan een voorsprong. De Manchester United-aanvaller, die tijdens de 0-4 zege op Japan eveneens had gescoord, versloeg Alexander Domínguez met een dropkick in de verre hoek.

De keeper redde vervolgens knap op een kopbal van Erick Pulgar, waardoor er bij het laatste fluitsignaal 1-2 op het bord stond.

Kaarten

Gabriel Achilier stond toen al onder de douche na een rode kaart in de laatste minuut wegens een elleboog op het hoofd van Arturo Vidal. Samen met negen gele prenten kwam de totale kaartenscore zodoende op tien.

Chili is met zes punten uit twee duels zeker van de kwartfinales. Uruguay heeft vier punten, terwijl Japan en Ecuador respectievelijk een en nul punten hebben. Chile en Uruguay treffen elkaar maandagnacht in de laatste groepswedstrijd. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Chile en Uruguay zie je in de nacht van maandag op dinsdag om 01.00 uur LIVE op FOX Sports 4

Gerelateerd