Samenvatting Peru - Brazilië

Brazilië groepswinnaar, Venezuela als nummer twee door op Copa América

22 juni 2019
Brazilië heeft zich zaterdag verzekerd van de groepswinst in Poule A op de Copa América. Venezuela gaat door een zege op Bolivia als nummer twee door.

Hoewel David Neres de afgelopen twee wedstrijden in de basis begon bij de Goddelijke Kanaries, moest hij zaterdag op de bank plaatsnemen tegen Peru. Éverton was zijn vervanger, aan de overkant stond Feyenoorder Renato Tapia in de basis. 

Vanaf de eerste minuut had Brazilië geen kind aan Peru, dat uiteindelijk met liefst 0-5 de boot inging. Na ruim tien minuten werkte Casemiro uit een standaardsituatie de bal binnen, waarna Roberto Firmino ietwat fortuinlijk (zie hieronder) de score verdubbelde. 

Na een half uur was het uitgerekend Éverton die de marge op drie bracht en in de tweede helft jaste ook Dani Alves een bal mooi tegen de touwen: 4-0. Tussendoor werd Peru nauwelijks gevaarlijk, wel heeft het land kans om als nummer drie door te gaan op de Copa América. In extremis maakte Willian het Braziliaanse feest compleet: 0-5. 

Venezuela door na zege op Bolivia

Venezuela moest na twee gelijke spelen in de voorgaande duels aan de bak tegen Bolivia en deed dat met verve. Darwin Marchis scoorde al twee minuten, om na een klein uur hetzelfde te doen: 0-2. In de slotfase deed Bolivia wat terug via Leonel Justiniano, maar Jozef Martinez zorgde voor het slotakkoord namens Venezuela: 1-3.

Door de zege is Venezuela achter Brazilië nummer twee en gaat het door op de Copa América. (FOX Sports