Samenvatting Marokko - Namibië

Marokko start Afrika Cup met nipte zege door eigen goal Namibië

23 juni 2019
Marokko is zondag de Afrika Cup gestart met een nipte zege op Namibië. In een ietwat gezapig duel zorgde een eigen doelpunt in extremis voor de beslissing: 1-0.

Ajacied Hakim Ziyech begon in de basis, Noussair Mazraoui en Oussama Idrissi startten op de bank. Daar zat ook Karim El Ahmadi, de ex-speler van Feyenoord viel wel in de tweede helft in. Op het moment van de invalbeurt van de middenvelder stond het nog 0-0. 

Marokko maakte niet heel veel indruk en had het lastig met het nietige Namibië. In de eerste helft vielen er nauwelijks kansen te noteren, al claimde Nordin Amrabat wel een penalty. De scheidsrechter wees echter niet naar de stip, omdat ook de voormalig aanvaller van VVV-Venlo en PSV vasthield. 

Ziyech liet zich af en toe zien met een aantal schoten, maar écht in de problemen kwam Namibië nauwelijks. Tot vlak voor tijd, toen Ziyech een vrije trap het zestienmetergebied in slingerde en Itamunua Keimuine onfortuinlijk de bal in eigen doel kopte: 1-0. 

Zo leek het begin van de Afrika Cup op een teleurstelling uit te lopen voor Marokko, maar was niets minder waar. Vrijdag neemt de ploeg van Hervé Renard het op tegen Ivoorkust. Namibië ontmoet dan het Zuid-Afrika van Lars Veldwijk. (FOX Sports