Samenvatting Ecuador - Japan

Ecuador en Japan pakken koffers, Paraguay lachende derde

25 juni 2019
Ecuador en Japan kunnen de terugreis boeken. Door het 1-1 gelijkspel in het onderlinge duel zijn beide ploegen uitgeschakeld op de Copa América.

Voorafgaande aan de wedstrijd had Japan één punt gepakt en stond Ecuador nog met lege handen. Een zege op de concurrent zou echter genoeg zijn voor de kwartfinales als een van de twee beste nummers drie.

Shoya Nakajima schoot Japan na een kwartier op voorsprong, met dank aan Ecuador-keeper Alexander Domínguez. De doelman kwam ver uit zijn goal om een Japanse aanval af te stoppen, maar schoof de bal prompt in de voeten van Nakajima.

Ecuador trok de stand twintig minuten later gelijk. Ángel Mena stond op de juiste plaats om een rebound binnen te tikken, nadat Eiji Kawashima in eerste instantie een fraaie redding in petto had.

In de laatste minuten kreeg Japan nog twee goede kansen om alsnog een plaats in de knock-outfase veilig te stellen. Daizen Maeda en Nakajima wisten het net echter niet te vinden.

Door het gelijkspel is Paraguay de lachende derde. De ploeg gaat als een van de beste nummers drie met twee punten naar de kwartfinales van de Copa América. (FOX Sports)