Samenvatting Haïti - Costa Rica

Haïti groepswinnaar, Costa Rica treft Mexico in kwartfinales

25 juni 2019
Haïti heeft zich als groepswinnaar gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Gold Cup. De ploeg versloeg het eveneens al geplaatste Costa Rica met 2-1.

Door de groepswinst treft Haïti in de volgende ronde Canada en ontloopt het topfavoriet Mexico, dat nu tegen Costa Rica zal spelen.

Alexis

Djimy Alexis speelde een hoofdrol tijdens de kraker in Poule B. De verdediger kreeg na een kwartier een eigen doelpunt achter zijn naam, nadat hij een kopbal van ‘good old’ Álvaro Saborío in zijn eigen goal had gewerkt.

Haïti trok de stand na een uur gelijk vanaf de stip. Duckens Nazon schoot feilloos raak na een overtreding van Francisco Calvo op de rand van het strafschopgebied.

Tien minuten voor tijd was het echter Alexis die zijn eerdere, ongelukkige rol deed vergeten. De verdediger knalde hoog en hard raak voor de 2-1 en de groepswinst.

Bryan Ruiz (oud-PSV en FC Twente) speelde zeventig minuten namens Costa Rica, maar kon weinig indruk maken.

Bermuda

Het duel tussen Bermuda en Nicaragua, de twee laagvliegers in de groep, eindigde in een 2-0 zege voor Bermuda. Lejuan Simmons en Nahki Wells waren in de tweede helft trefzeker. (FOX Sports)