Samenvatting Jamaica - Curaçao

Curaçao schrijft historie met bereiken kwartfinales Gold Cup

26 juni 2019
Curaçao heeft voor het eerst de kwartfinales bereikt van de Gold Cup. De 1-1 tegen Jamaica bleek dinsdagnacht voldoende voor een vervolg in het toernooi.

Het sterke Jamaica kwam na een reeks grote kansen binnen een kwartier op voorsprong, maar verzuimde daarna de voorsprong uit te breiden. Diep in blessuretijd schoot Juriën Gaari van RKC Waalwijk alsnog de gelijkmaker binnen en zorgde Elson Hooi van ADO Den Haag bijna nog voor de overwinning.

Het elftal van bondscoach Remko Bicentini wist na afloop van de wedstrijd niet meteen of de 1-1 volstond. Pas nadat Honduras verrassend het favoriete El Salvador met liefst 4-0 klopte, was de mijlpaal voor het Antilliaanse eiland een feit.

Curaçao legde met vier punten beslag op de tweede plaats in de groep achter Jamaica (vijf punten). El Salvador verzamelde eveneens vier punten, maar heeft door de ruime nederlaag een slechter doelsaldo (-3).

Een groot aantal spelers van Curaçao is of was actief in de Eredivisie, onder wie ook Cuco Martina (Feyenoord), Darryl Lachman (PEC Zwolle) en Jafar Arias (FC Emmen). Doelman Eloy Room verlaat deze zomer PSV. (FOX Sports/ANP)