Asako Takakura
Asako Takakura - © Pro Shots

Bondscoach Japan: "Strafschop Oranje wreed besluit"

26 juni 2019
De video-arbiter neemt soms 'wrede beslissingen' en de late strafschop voor het Nederland was er daar een van. Dat zei een diep teleurgestelde bondscoach Asako Takakura na de uitschakeling van Japan door de Oranjevrouwen in de achtste finales van het WK.

"Ik heb veel wrede besluiten gezien op dit WK van de VAR en helaas trof een ervan ons. Het is niet anders, we moeten het accepteren", aldus Takakura, die zag hoe Lieke Martens de penalty feilloos benutte en Nederland op 2-1 voorsprong zette.

Takakura gaf op het WK leiding aan een jong team, dat vooral in lengte en fysieke kracht niet opgewassen bleek tegen de grotere en sterkere vrouwen van Oranje.

"We zijn ons bewust van onze fysieke beperkingen. Maar we zijn de wereldkampioen van 2011 en stonden in 2015 in de finale, dus waren we vastbesloten hier weer zo ver te komen. De verwachtingen waren hoog en de druk was groot, helaas groeiden veel speelsters niet in het toernooi en ben ik er ook verantwoordelijk voor dat we niet beter zijn gaan spelen." (FOX Sports/ANP)

PSV presenteert Portugees Bruma

28 juni 2019
PSV presenteert Portugees Bruma
Armindo Tué Na Bangna, beter bekend als Bruma, maakt de overstap van RB Leipzig naar PSV. Hij tekent in Eindhoven een contract voor vijf jaar....