Jay-Roy Grot: "Jongensdroom om voor Vitesse te spelen"

Grot op huurbasis naar Vitesse, Hájek tekent voor drie jaar

28 juni 2019
Vitesse heeft de selectie versterkt met Jay-Roy Grot. De 21-jarige aanvaller, geboren en getogen in Arnhem, wordt voor een jaar gehuurd van Leeds United. De Tsjech Tomás Hájek werd eveneens gehaald.

Grot begon zijn voetballoopbaan bij Vitesse 1892. Via het eveneens Arnhemse ESA verhuisde hij naar de jeugdopleiding van N.E.C., waar hij in augustus 2015 debuteerde in het betaalde voetbal.

In de zomer van 2017 tekende Grot een contract bij Leeds United. Afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor VVV-Venlo. Grot speelde voor de Limburgers 33 duels, waarin hij zes doelpunten maakte.

"Het voelt geweldig dat ik als geboren Arnhemmer nu dan ook echt in het shirt van Vitesse ga spelen", laat Grot opgetogen weten. "Het is een jongensdroom voor mij, want mijn hart ligt in Arnhem. Het is voor mij een stap omhoog en ik ga alles geven om bij te dragen aan de successen van de club."

Tomás Hájek

Tomás Hájek werd vrijdag eveneens vastgelegd. De 27-jarige verdediger van Tsjechische Viktoria Pilzen tekende een contract voor drie jaar in Arnhem.

Hájek speelde het laatste half jaar op huurbasis voor FK Mladá Boleslav uit Tsjechië, waarmee hij Europees voetbal haalde.

“Ik ben heel blij met deze stap. De faciliteiten bij Vitesse zijn uitstekend en de ambities spreken mij aan. Ik kan niet wachten om aan te sluiten bij de groep”, aldus Hájek op de site van Vitesse. (FOX Sports/ANP)