Lieke Martens
Lieke Martens - © FOXSports.NL

Oranje ongewijzigd tegen Italië; Martens in basis

29 juni 2019
Lieke Martens begint in de basis bij de Nederlandse voetbalsters voor het duel met Italië in de kwartfinales van het WK.

De linksbuiten kon de afgelopen dagen amper trainen vanwege een pijnlijke teen. Toch verschijnt Martens om 15.00 uur aan de aftrap in het Stade du Hainaut in Valenciennes, waar het zo'n 35 graden Celsius is.

Bondscoach Sarina Wiegman stuurt haar vaste elf het veld in, dus ook Shanice van de Sanden. De rechtsbuiten maakt vooralsnog weinig indruk op de mondiale eindronde, terwijl Lineth Beerensteyn als invalster al een paar keer beslissend was. Toch krijgt Van de Sanden nog steeds het vertrouwen van Wiegman.

De inzet van het duel in Valenciennes is niet alleen een plek in de halve finales van het WK, maar ook kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Opstelling: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth en Van Dongen; Groenen, Van de Donk en Spitse; Van de Sanden, Miedema en Martens. (FOX Sports/ANP)

 

Ajax speelt gelijk tegen Aalborg

29 juni 2019
Ajax speelt gelijk tegen Aalborg
Het is Ajax niet gelukt de vriendschappelijke wedstrijd tegen Aalborg te winnen. In Oldenzaal eindigde het duel met de Denen in 1-1.

Gerelateerd