Samenvatting Zuid-Afrika - Marokko

Foutloos Marokko als groepswinnaar verder op Afrika Cup

1 juli 2019
Marokko heeft voor de derde keer op rij met 1-0 gewonnen op de Afrika Cup. Ook Zuid-Afrika werd met die cijfers verslagen dankzij Mbark Boussoufa. De geboren Amsterdammer tekende één minuut voor tijd voor de winnende treffer.

Marokko was al zeker van een plaats in de achtste finales na overwinningen op Namibië (1-0) en Ivoorkust (1-0). Hakim Ziyech had een basisplaats gekregen van bondscoach Hervé Renard, net als zijn ploeggenoot Noussair Mazraoui bij Ajax.

Ook voormalig Eredivisie-spelers Karim El Ahmadi, Nordin Amrabat en Manuel da Costa verschenen aan de aftrap bij Marokko. Thulani Serero en Kamohelo Mokotjo speelden de hele wedstrijd voor Zuid-Afrika, waar Lars Veldwijk mocht invallen.

In dezelfde groep stelde Ivoorkust als nummer twee een plaats in de achtste finales veilig. De winst op Namibië (4-1) volstond voor de tweede plaats in de groep. Max Gradel, Serey Dié, Wilfried Zaha en Maxwell Cornet scoorden voor Ivoorkust. Joslin Kamatuka trof bij een achterstand van 2-0 doel voor het al uitgeschakelde Namibië.

Zuid-Afrika moet afwachten of het met drie punten bij de beste vier nummers drie van zes poules hoort. (FOX Sports/ANP)