Samenvatting Kenia - Senegal

Mané maakt gemiste strafschop ruimschoots goed

1 juli 2019
Sadio Mané heeft Senegal naar de achtste finale van de Afrika cup geloodst. Ondanks een gemiste penalty groeide de sterspeler van Senegal toch uit tot held met twee doelpunten bij een 3-0-zege op Kenia.

Kenia kon niet op tegen de sterke aanvallers van Senegal, maar hield het doel toch een uur lang schoon dankzij een uitblinkende doelman Patrick Matasi. De doelman hield zelfs Sadio Mané van scoren toen de bal na een overduidelijke overtreding van Musa Mohammed op de strafschopstip was gelegd.

De held van Kenia, dat genoeg had aan een punt voor een ticket voor de achtste finale, werd echter de schlemiel door in de 63ste minuut onder de bal door te gaan bij een voorzet. Ismaïla Sarr stond klaar om te profiteren met een knappe uithaal: 1-0.

Met de voorsprong op zak kon Mané alsnog tot uitblinker uitgroeien. Hij was zelf verantwoordelijk voor de 2-0 na een uitbraak en mocht daarna ook nog vanaf de strafschopstip zijn eigen fout goedmaken: 3-0. Dit keer schoot Mané de bal vanaf elf meter wel onberispelijk binnen. 

Kenia haalde niet met elf man het einde, na de tweede gele kaart voor Philemon Otieno, en is afhankelijk van de andere nummers drie voor plaatsing voor de achtste finale. (FOX Sports)

Gerelateerd