Samenvatting Brazilië - Argentinië

Messi opnieuw zonder prijs met Argentinië

3 juli 2019
Voetbalvedette Lionel Messi grijpt opnieuw naast een hoofdprijs met het nationale elftal van Argentinië.

Op de Copa América in Brazilië is Argentinië in de halve finale uitgeschakeld door het gastland. In Belo Horizonte werd het 2-0 voor de Brazilianen.

Gabriel Jesus zorgde in de eerste helft voor de voorsprong in de spannende wedstrijd. Een snelle aanval, die werd opgezet door aanvoerder Dani Alves, kwam via Roberto Firmino bij Jesus terecht, die hard binnenschoot.

Argentinië, met Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis, creëerde goede kansen via Messi en Rodrigo De Paul, maar kreeg de gelijkmaker er niet in. Uit een counter maakte Firmino in de tweede helft op aangeven van Jesus de 2-0.

Brazilië waar een andere Ajacied, David Neres, de hele wedstrijd op de bank zat, neemt het in de finale zondag op tegen de winnaar van het duel tussen Chili en Peru.

"We hebben kansen gehad, een bak raakte de paal, één ging vlak voor het doel langs en er waren strafschoppen die niet zijn gegeven", zei Messi. "Vandaag zat het er niet in." Tagliafico gaf toe dat Brazilië efficiënter was.

De Argentijnse voetballers hebben Brazilië al sinds 2005 niet weten te verslaan in een belangrijke wedstrijd. Voor de Braziliaanse voetballers is het de eerste keer sinds 2007 dat ze de finale van de Copa América bereiken.

 Chili en Peru gaan woensdagnacht uitmaken wie de andere finalist is.(FOX Sports/ANP)

De halve finale tussen Chili en Peru zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 02.30 uur op FOX Sports 4
De finale van de Copa América zie je zondag 7 juli om 22.00 uur live op FOX Sports 1 en 4