Samenvatting Haïti - Mexico

Eerste finalist Gold Cup bekend: Mexico met moeite langs Haïti

3 juli 2019
Mexico heeft zich met moeite geplaatst voor de finale van de Gold Cup. In het State Farm Stadium in Arizona had de titelkandidaat een verlenging nodig om het verrassende Haïti op de knieën te krijgen.

In reguliere speeltijd wisten beide teams niet tot scoren te komen, maar al vroeg in de verlenging kreeg Mexico een penalty voor een vermeende overtreding van Hervé Bazile. Raúl Jiménez tekende vervolgens vanaf elf meter voor de enige treffer van de wedstrijd.

Volgens Jiménez moest Mexico tot het uiterste gaan. "Haïti heeft het ons heel lastig gemaakt, hoewel we voortdurend in balbezit waren. Wij wisten wat we moesten doen om te winnen, geduldig blijven. Gelukkig zijn we nu dan toch waar we horen te zijn, in de finale."

Bij Mexico stonden oud-PSV-ers Andrés Guardado en Héctor Moreno in de basis. De weer fitte Érick Gutiérrez bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Mexico, ongeslagen sinds de Argentijnse coach Gerardo Martino in januari aantrad, speelt in de finale tegen de winnaar van het duel tussen de Verenigde Staten en Jamaica. De ontknoping vindt zondag in Chicago plaats. Mexico won het toernooi al tien keer.(FOX Sports/ANP)

De halve finale tussen Jamaica en Verenigde Staten en zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 03.30 uur live op FOX Sports 4