Samenvatting Jamaica - Verenigde Staten

VS naar finale Gold Cup

4 juli 2019
De Verenigde Staten hebben de finale van de Gold Cup bereikt. In Nashville rekenden de Amerikaanse voetballers redelijk eenvoudig af met Jamaica.

Al na acht minuten zette Schalke 04-speler Weston McKennie het gastland op een 1-0 voorsprong. Hij tikte van een meter of  zes een voorzet van Regie Cannon gemakkelijk in. Vervolgens moest de arbiter in de 15de minuut het duel stilleggen vanwege onweer. Pas anderhalf uur later werd de wedstrijd hervat.

In de 52ste minuut verdubbelde Christian Pulisic, die in januari voor 64 miljoen van Dortmund naar Chelsea verkaste, de marge. Keeper Andre Blake van Jamaica wist een schot van Jordan Morris nog te pareren maar de bal viel vervolgens voor de voeten van Pulisici, die hard binnenschoot.

Shamar Nicholson bracht de spanning terug in het duel door na 69 minuten met een kopbal de aansluitingstreffer te maken. Drie minuten voor tijd maakte Pulisic echter met zijn tweede treffer van de avond een eind aan de Jamaicaanse hoop: 3-1.

De regerend kampioen neemt het zondag in de finale in Chicago op tegen aartsrivaal Mexico. Dat versloeg dinsdag in de andere halve finale Haïti met moeite: 1-0.

De VS en Mexico stonden vijf keer eerder in de finale van de Gold Cup tegenover elkaar. Vier keer won Mexico, in 2007 waren de Amerikanen beter. In hetzelfde stadion waar zondag de finale wordt gespeeld, werd het toen 2-1. (FOX Sports/ANP)

De finale van de Gold Cup zie je in de nacht van zondag op maandag live om 03.00 uur op FOX Sports 4