De Argentijnse voetbalbond AFA heeft na de uitschakeling van het nationale team in de Copa América geprotesteerd bij de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL.

In een zes pagina's tellende brief veegt AFA-president Cladio Tapia de vloer aan met het optreden van scheidsrechter Roddy Zambrano in het duel Argentinië-Brazilië.

Tapia beklaagt zich over het niet raadplegen van de VAR op cruciale momenten in het door Argentinië verloren duel. Hij doelde daarbij op overtredingen in het strafschopgebied op de Argentijnen Sergio Agüero en Nicolás Otamendi. Aanvoerder Lionel Messi beklaagde zich meteen na de wedstrijd al over de in zijn ogen oneerlijk arbitrage en over de organisatie van het toernooi. "Brazilië controleert alles."

In de brief van Tapia, die gepubliceerd is op de site van de AFA, laakt hij het gebrek aan "ethiek, loyaliteit en transparantie" binnen de Zuid-Amerikaanse bond. Ook veegt hij de vloer aan met de organisator van het toernooi Brazilië: er zijn weinig toeschouwers, de grasmatten zijn slecht en president Jaïr Bolsonaro van het gastland liet zich in een politieke stunt tijdens de rust van een wedstrijd uitgebreid toejuichen. (ANP)