Samenvatting Marokko - Benin

Blamage Marokko; uitschakeling door tiental Benin

5 juli 2019
Marokko is vrijdagavond uitgeschakeld in de achtste finale van de Afrika Cup. Het ploeterende team van Hervé Renard verloor in de penaltyserie en wist tien man van Benin niet te verslaan.

Na de reguliere speeltijd stond er 1-1 op het scorebord. In de 53ste minuut was Benin verrassend op voorsprong gekomen door een doelpunt van Moise Adilehou. Een blunder bij het uitverdedigen van Jordan Adeoti stelde Marokko in staat gelijk te maken. Mbark Boussoufa onderschepte de bal, Youssef En-Nesyri rondde vervolgens af.

Hakim Ziyech kreeg ver in de blessuretijd de ultieme kans om de wedstrijd te eindigen. Maar de middenvelder van Ajax mikte vanaf elf meter op de paal. 

In de verlenging kreeg Benin-verdediger Khaled Adenon een dubieuze tweede gele kaart. Ook tegen tien man wist Marokko geen potten te breken. Ziyech kreeg nog wel een levensgrote kans om de winnende te maken, maar schoot hoog over.
Strafschoppen

In de reeks van strafschoppen was Oussama Idrissi de enige die voor Marokko raak schoot. De aanvaller van AZ mocht als eerste aanleggen. Sofiane Boufal en Youssef En-Nesyri misten. Voor Benin was het vier keer achter elkaar raak, waarmee het duel was beslist.

Marokko had eerder al de drie duels in de groepsfase gewonnen. Benin had zich bij de laatste zestien gevoegd door driemaal gelijk te spelen.

Bij Marokko stonden naast Ziyech ook Karim El Ahmadi (ex-Feyenoord) en Nordin Amrabat (ex-PSV) in de basis. Noussair Mazraoui (Ajax) viel in de 74ste minuut in. Oussama Idrissi (AZ) verscheen in de 88ste minuut in het veld. (FOX Sports)

Gerelateerd