Renard: "Sommige spelers huilden"

Bondscoach Renard: ik heb gefaald met Marokko

6 juli 2019
Hervé Renard keert na de dramatische uitschakeling van Marokko bij de Afrika Cup in Egypte mogelijk niet meer terug als bondscoach van de 'Leeuwen van de Atlas'.

De 50-jarige Fransman voelt zich verantwoordelijk voor de nederlaag in de achtste finales via strafschoppen tegen outsider Benin. "Ik heb gefaald, dat zal ik moeten accepteren. Daarop mag ik worden afgerekend, het is niet anders."

Marokko was vooraf één van de favorieten voor de titel en met drie overwinningen op rij maakte de ploeg van Renard in de groepsfase een goede indruk.

Tegen Benin ging er echter te veel fout. Ajacied Hakim Ziyech schoot bij een stand van 1-1 in de extra tijd een strafschop op de paal en in de verlenging kon het slordige Marokko tegen tien man van Benin geen beslissing forceren. Daarna ging het in de strafschoppenreeks volledig mis bij de Marokkanen.

"We waren mentaal niet sterk genoeg", analyseerde Renard, die met Zambia (2012) en Ivoorkust (2015) de titel won bij de Afrika Cup. "Ik heb 3,5 jaar gewerkt voor Marokko. Het is nu tijd om te gaan evalueren." (FOX Sports/ANP)