Yes-R: "Aguirre kan zijn spullen pakken"

Coach en voorzitter weg bij Egyptische bond

7 juli 2019
De voorzitter van de Egyptische voetbalbond heeft na de uitschakeling van de nationale voetbalploeg bij de Afrika Cup in eigen land geen halve maatregelen genomen.

Preses Hany Abo Rida zette na de smadelijke nederlaag in Caïro in de achtste finales tegen Zuid-Afrika (0-1) eerst de Mexicaanse trainer Javier Aguirre en diens voltallige technische staf op non-actief.

Daarna nam de ontgoochelde voorzitter zelf ontslag. Hij blijft tot het einde van het toernooi nog wel aan als de baas van het organisatiecomité van de Afrika Cup.

Abo Rida heeft naar eigen zeggen zijn verantwoordelijkheid genomen na de aftocht van Egypte, "dat alle steun, zowel moreel als materieel, had ontvangen van de Egyptische regering." Hij riep de overige bestuursleden van de Egyptische voetbalbond op om ook op te stappen.

Egypte, met topspits Mo Salah (Liverpool) in de aanval, was de grote favoriet voor de eindzege in eigen land.

Oeganda heeft na de nederlaag in de achtste finales tegen Senegal (0-1) afscheid genomen van bondscoach Sébastien Desabre. Volgens de voetbalbond van het Afrikaanse land is het doorlopende contract van de 42-jarige Fransman in goed overleg ontbonden. Oeganda haalde in Egypte voor de eerste keer in 41 jaar de knock-outfase van de Afrika Cup. (FOX Sports/ANP)