Messi krijgt rode kaart na aanval door Gary Medel

Messi woedend: corruptie op Copa América

7 juli 2019
De Argentijnse sterspeler Lionel Messi heeft na de gewonnen strijd tegen Chili (2-1) om de derde plaats bij de Copa América hard uitgehaald naar de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol.

Volgens de aanvaller van Barcelona is het toernooi in Brazilië "fixed". Alles staat volgens Messi, die rood kreeg tegen Chili, in het teken van de eindzege voor het gastland.

"Aan deze corruptie zouden we niet mee moeten werken", foeterde Messi (32). "We zijn het helemaal zat hier. Er is bij deze Copa totaal geen respect voor ons. Het voetbal raakt verziekt, de mensen kunnen er op deze manier niet meer van genieten."

Uit protest tegen de gang van zaken bleef Messi weg bij de medailleceremonie in São Paulo. Hij was na het verloren duel met Brazilië in de halve finales (0-2) al zeer kritisch op de officials. "Ik zal hiervoor misschien nu wel moeten boeten", erkende hij na zijn nieuwe tirade.

In een officiële verklaring veroordeelde Conmebol de uitlatingen van de wereldster scherp. "Deze beschuldigingen zijn onacceptabel en ongefundeerd. In voetbal win je en verlies je soms. Uitslagen en beslissingen van de arbitrage moeten met respect worden aanvaard, dat is één van de basisprincipes van sportiviteit."

Messi werd tegen Chili in de 37ste minuut met zijn tegenstander Gary Medel van het veld gestuurd na een opstootje. "Iedereen heeft kunnen zien wat er gebeurde. Geel was meer dan genoeg geweest", bromde Messi, die nog altijd geen grote prijs met Argentinië heeft gewonnen. "Ik mag hopen dat zondag in de finale tussen Brazilië en Peru de arbitrage inclusief de VAR niks te doen krijgen. Misschien kan Peru dan nog kans maken op de titel. Ze hebben er een team voor."(ANP)