Serena Williams
Serena Williams - © Pro Shots

Williams en Kyrgios betalen de prijs voor wangedrag op Wimbledon

9 juli 2019
Serena Williams is op Wimbledon beboet voor het beschadigen van een van de grasbanen. De zevenvoudig kampioene moet een kleine 9000 euro betalen aan de All England Club.

Williams heeft volgens de organisatie een van de banen vernield met haar racket tijdens een training voorafgaande aan het toernooi. De Amerikaanse zit nog altijd in het enkelspel; ze treft dinsdag in de kwartfinales haar landgenote Alison Riske.

Nick Kyrgios kreeg een boete van ruim 7000 euro wegens onsportief gedrag tijdens zijn partijen in de eerste twee ronden. Hij won in de eerste ronde van Jordan Thompson, maar ging vervolgens in vier sets onderuit tegen Rafael Nadal.

Het is niet voor het eerst dat Kyrgios zich misdraagt. De Australische bad boy werd in mei nog gediskwalificeerd in Rome, nadat hij onder meer een racket kapot had geslagen en een stoel de baan op had gesmeten.

De All England Club legde de Italiaan Fabio Fognini een geldstraf van 2700 euro op vanwege zijn verbale uitbarsting tijdens de partij tegen de Amerikaan Tennys Sandgren in de derde ronde. Fognini riep uit frustratie over de slechte kwaliteit van de baan dat er een bom moest ontploffen op Wimbledon. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd