Shane Bieber
Shane Bieber - © Pro Shots

American League en Bogaerts stralen opnieuw na All-Star Game

10 juli 2019
De sterren van de American League hebben opnieuw de traditionele All-Star Game van de MLB gewonnen. De formatie van Xander Bogaerts was in Cleveland met 4-3 te sterk voor het team van de National League.

Het was alweer de zevende overwinning op rij voor de American League en de negentiende zege in de laatste 23 jaar. De National League wist recentelijk alleen in de jaren 2010 tot en met 2012 te winnen, in 2002 eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Bogaerts

Bogaerts, die op het laatste moment was toegevoegd aan de selectie vanwege een blessure, kwam een keer als pinchhitter in actie tijdens de zevende inning. De korte stop van Boston Red Sox ging zelf uit, maar bracht wel Matt Chapman over de thuisplaat voor de 3-1.

Joey Gallo sloeg even later met een homerun nog een punt op het bord voor de gelegenheidsformatie van Red Sox-coach Alex Cora.

Pete Alonso, de winnaar van de Home Run Derby een dag eerder, bracht in de achtste inning de achterstand terug tot 4-2, maar verder kwam de National League niet.

MVP

De thuisspelende Shane Bieber werd uitgeroepen tot MVP van de wedstrijd. De pitcher van Cleveland Indians stond in de vijfde inning op de heuvel en verschalkte achtereenvolgens Willson Contreras, Ketel Marte en Ronald Acuna Jr in negentien worpen.

Bogaerts was als enige Nederlander van de partij. De op Aruba geboren korte stop deed eerder in 2016 mee. Vorig jaar maakten Kenley Jansen en Ozzie Albies hun opwachting. (FOX Sports)