Samenvatting Ivoorkust - Algerije

Algerije via strafschoppen naar halve finale Afrika Cup

11 juli 2019
Algerije heeft zich ten koste van Ivoorkust weten te plaatsen voor de halve finale van de Afrika Cup. Na 120 minuten stond er 1-1 op het scorebord, maar Algerije nam uiteindelijk de strafschoppen beter.

Wilfried Kanon van ADO Den Haag deed 53 minuten mee bij Ivoorkust. Hij zag hoe landgenoot Wilfried Bony (voormalig spits van Vitesse) een penalty miste. Algerije had tijdens de wedstrijd al een strafschop gemist en Youcef Belaili schoot tijdens de serie op de paal. Omdat de Ivoriaanse aanvoerder Serey Dié dat vervolgens ook deed mocht Algerije juichen.

Na de reguliere speeltijd stond het nog 1-1. Sofiane Feghouli had Algerije na 20 minuten op voorsprong geschoten, waarna Baghdad Bounedjah een uitgelezen mogelijkheid kreeg om er 2-0 van te maken. Hij miste vanaf 11 meter en zag Jonathan Kodjia in de 62ste minuut gelijkmaken.

Nigeria 

Algerije treft in de halve finale Nigeria. De Nigerianen wonnen de Afrika Cup in 2013. Algerije was in 1990 de beste en versloeg toen Nigeria in de finale. (FOX Sports/ANP)