Roger Federer en Rafael Nadal
Roger Federer en Rafael Nadal - © ANP

Federer en Nadal na elf jaar weer tegen elkaar op Wimbledon

12 juli 2019
Roger Federer en Rafael Nadal staan vrijdag voor het eerst sinds 2008 weer tegenover elkaar op Wimbledon. De tennisgrootheden treffen elkaar in de halve finale van het grandslamtoernooi op gras.

De 33-jarige Spanjaard hoopt zijn goede vorm door te zetten tegen zijn eeuwige rivaal uit Zwitserland. Nadal won in totaal liefst 24 keer tegenover vijftien verliespartijen.

Nadal versloeg onlangs Federer op Roland Garros, won het toernooi en kwam daarmee op achttien grandslamtitels. Op Wimbledon is hij vastberaden om na 2008 en 2010 voor de derde keer te zegevieren. De Spanjaard tennist veel agressiever en aanvallender dan andere jaren op het heilige gras in Londen.

Dat moet hem gaan helpen tegen Federer. De twintigvoudig grandslamwinnaar houdt vast aan zijn goede statistieken tegen Nadal op zijn favoriete ondergrond gras. De bijna 38-jarige Federer won Wimbledon acht keer en versloeg Nadal twee keer in Londen.

Elf jaar geleden was de destijds 22-jarige Nadal in een regenachtige finale Federer de baas. De veertigste ontmoeting is de halve finale. Voor Nadal blijft het treffen met Federer speciaal. "Heel mooi om na al die jaren hier weer tegenover Roger te staan. Het zal weer een unieke wedstrijd worden." (ANP)