Samenvatting Senegal - Algerije

Algerije grijpt titel op Afrika Cup na snelle en fortuinlijke goal

19 juli 2019
Algerije heeft zich tot kampioen van Afrika gekroond. De ploeg van sterspeler Riyad Mahrez was in de finale van de Afrika Cup met 0-1 te sterk voor Senegal.

Het is de tweede titel voor Algerije op het Afrikaans kampioenschap, nadat in 1990 Nigeria werd verslagen in de eindstrijd. Senegal wacht nog altijd op zijn eerste eindzege op de Afrika Cup.

Algerije en Senegal kwamen elkaar eerder dit toernooi tegen in de poulefase. De Woestijnvossen wonnen de tweede groepswedstrijd met 1-0 dankzij een treffer van Youcef Belaïli.

Fortuinlijke goal

Het zou tot de finale het enige tegendoelpunt zijn wat Senegal had moeten incasseren. Algerije had in de eindstrijd echter slechts twee minuten nodig om keeper Alfred Gomis opnieuw te laten vissen.

Een schot van Baghdad Bounedjah vloog via het been van Salif Sané, de vervanger van de geschorste Kalidou Koulibaly, met een hoge boog over de kansloze Gomis.

De fortuinlijke goal was lange tijd het enige noemenswaardige feit van de matige finale. Pas vijf minuten voor rust kreeg Senegal-aanvaller M'Baye Niang de handen op elkaar met een fraaie pegel, die net over de kruising vloog.

Ingrijpen VAR

Senegal dacht na een uur een goede kans te krijgen om via de stip de stand gelijk te trekken, nadat de bal een hand van een verdediger had geraakt. Na ingrijpen van de VAR besloot de scheidsrechter echter zijn beslissing terug te draaien.

De Leeuwen van Téranga waren via onder meer Youssouf Sabaly en Ismaïla Sarr nog een aantal keer dicht bij de gelijkmaker, maar met het nodige kunst- en vliegwerk hield keeper Raïs M'Bolhi zijn doel schoon. (FOX Sports)