Jaap Stam
Jaap Stam - © Pro Shots

Feyenoord naar Azië voor voorronde Europa League

22 juli 2019
Feyenoord speelt in de derde voorronde van de Europa League tegen Gabala uit Azerbeidzjan of het Georgische Dinamo Tbilisi. Dat was het resultaat van de loting in het Zwitserse Nyon.

De ploeg van trainer Jaap Stam speelt eerst in De Kuip op 8 augustus. Een week later volgt de return. De winnaar moet in de play-offs een ticket afdwingen voor de groepsfase van de Europa League.

AZ

AZ wacht in de derde ronde FC Marioepol uit Oekraïne. Dan moet de ploeg van trainer Arne Slot in de tweede voorronde nog wel eerst afrekenen met het Zweedse BK Häcken.

FC Utrecht

FC Utrecht zal net als AZ eerst nog de tweede voorronde moeten overleven, maar weet al wel de eventuele tegenstander in de derde kwalificatieronde. Als het team van trainer John van den Brom Zrinjski uit Bosnië weet uit te schakelen, wacht in de derde ronde de winnaar van het duel tussen het Sloveense NK Domzale en Malmö FF uit Zweden.

PSV

PSV hoopt zich te plaatsen voor de Champions League. Als de Eindhovenaren echter niet weten te winnen van FC Basel dan stromen ze in de derde voorronde van de Europa League in. FK Haugesund uit Noorwegen of het Oostenrijkse Sturm Graz is dan de opponent. (FOX Sports/ANP)