PSV heeft in de tweede voorronde van de Champions League het eerste duel met Basel op een knappe manier gewonnen. In Eindhoven stond het tot de 89ste minuut nog 1-2 achter, maar in extremis scoorde PSV tweemaal.

De Portugese aanwinst Bruma opende in de veertiende minuut de score voor PSV, dat vooral voor rust veel sterker was. Toch kwamen de bezoekers uit Zwitserland in de slotfase van de eerste helft op gelijke hoogte. Albian Ajeti kon scoren omdat hij te veel ruimte kreeg van de van Hertha BSC teruggekeerde Derrick Luckassen.

Omar Alderete kopte Basel in de tachtigste minuut op voorsprong (1-2). Het was de ingevallen Sam Lammers die in de 89ste minuut de 2-2 binnenkopte. Ver in de blessuretijd sloeg PSV nogmaals toe. Donyell Malen tikte achter zijn standbeen een voorzet van Gutierrez binnen. 

Als PSV het tweeluik met Basel tot een goed einde brengt, dan wacht een dubbele ontmoeting met LASK Linz in de derde voorronde van de Champions League. Lukt dat niet, dan belandt de ploeg van trainer Mark van Bommel in de derde voorronde van de Europa League. (FOX Sports/ANP)