Ajax en PSV strijden om eerste prijs van het seizoen in Johan Cruijff Schaal

Ajax en PSV strijden om de Johan Cruijff schaal: Wie pakt de eerste prijs?

25 juli 2019
Wie pakt de eerste prijs van het seizoen? Ajax en PSV maken dat zaterdagavond onderling uit in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Als regerend landskampioen en bekerwinnaar ontvangt Ajax in de eigen Johan Cruijff ArenA de nummer twee van vorig seizoen, PSV. De aftrap is om 18.00 uur en het duel is te zien op zowel FOX Sports 1 als op het open net bij FOX.

Voor Ajax staat zaterdag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma na een transferzomer waarin het afscheid nam van sterspelers Frenkie de Jong (FC Barcelona) en Matthijs de Ligt (Juventus). PSV zag topscorer Luuk de Jong naar Sevilla vertrekken, maar kan desondanks moed putten uit de deze week gewonnen wedstrijd tegen Basel. De Portugese aanwinst Bruma wist in de Champions League-voorronde direct het net te vinden.

Duel LIVE te zien op FOX Sports 1 én open net FOX

De strijd om de Johan Cruijff Schaal is net als vorig seizoen te zien op zowel FOX Sports 1 als op het open net van FOX. Ook de TOTO KNVB Beker is dit seizoen op zowel FOX Sports als FOX te zien. Overigens is sinds deze week de beschikbaarheid van FOX Sports 1 fors toegenomen: KPN heeft de zender aan haar basispakket toegevoegd op kanaal 14.

De voorbeschouwing is zaterdag op beide zenders vanaf 17.00 uur te zien. Presentator Milan van Dongen is live in de Arena aanwezig samen met analisten Ronald de Boer, Kees Kwakman en Kenneth Perez. Hans Kraay Jr. verzorgt de interviews en Mark van Rijswijk is de commentator van dienst.

Première 'La Familia Azul': achter de schermen bij Curaçao tijdens de Gold Cup

Aansluitend aan de nabeschouwing van de Johan Cruijff Schaal gaat de FOX Sports DOC 'La Familia Azul' in première. De filmmakers hebben deze zomer de verrichtingen van Curaçao achter de schermen gevolgd tijdens de recente Gold Cup. Curaçao presteerde boven verwachting door voor het eerst een duel op het toernooi te winnen en bereikte uiteindelijk de kwartfinale.

Zaterdag 27 juli op FOX Sports 1 en FOX:
17.00 uur: Voorbeschouwing Johan Cruijff Schaal
18.00 uur: Aftrap Ajax - PSV
21.00 uur: FOX Sports DOC 'La Familia Azul' (alleen op FOX Sports 1) (FOX Sports)