Virgil van Dijk (Bron: liverpoolfc.com)
Virgil van Dijk (Bron: liverpoolfc.com) - © FOXSports.NL

Virgil van Dijk prijkt op nieuwe cover voetbalspel FIFA

26 juli 2019
Virgil van Dijk is samen met Eden Hazard het nieuwe gezicht van 's werelds populairste voetbalspel. De verdediger die de Champions League won met Liverpool is de opvolger van onder anderen Cristiano Ronaldo.

EA Sports, het bedrijf dat ieder jaar een nieuwe editie van FIFA uitbrengt, kondigde vrijdag de nieuwe covers aan. Virgil van Dijk is de vierde Nederlander die als uithangbord voor een editie van het spel dient. Na Dennis Bergkamp (FIFA'99), Jaap Stam (FIFA 2000) en Edgar Davids (FIFA 2003) staat er eindelijk weer een Nederlander op de voorkant van het voetbalspel. Van Dijk is te bewonderen op de speciale editie van FIFA 20, genaamd Champions Edition.

Cristiano Ronaldo 

De laatste jaren wisselden vooral spelers als Wayne Rooney, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo elkaar af als gezicht van de game. Laatstgenoemde verdween halverwege vorig jaar van de cover vanwege de vermeende verkrachtingszaak.

De Portugese superster werd afgelopen week vrijgesproken maar verschijnt dus niet op de nieuwe editie van het spel. (FOX Sports

Gerelateerd