WTA Palermo: Bertens vs. Paolini

Bertens naar halve finales WTA-toernooi Palermo

27 juli 2019
Kiki Bertens heeft zich met de nodige pijn en moeite geplaatst voor de halve finales van het WTA-toernooi van Palermo. Dik na middernacht werd het 6-4, 1-6, 6-1 voor de Nederlandse tegen Jasmine Paolini.

De Italiaanse publiekslieveling - de nummer 142 van de wereldranglijst - hield lang stand tegen ​topseed​ Bertens.

In de tweede set liet Paolini het thuispubliek genieten en maakte ze het Bertens knap lastig. In de derde set wist de Nederlandse nummer vijf van de wereld zich te herpakken.

Zaterdag is Paula Badosa de volgende tegenstander. Zij won vrijdag van Arantxa Rus, waardoor een Nederlands onderonsje in de halve finales werd uitgesloten.

Kansloos 

In de vorige ronde had Rus nog verrast met een zege op de als derde geplaatste Viktoria Kuzmova, maar het niveau van die wedstrijd haalde ze niet. De taaie Badosa, die elf plekken hoger staat op de wereldranglijst, had veel terug en benutte na vijf kwartier haar tweede wedstrijdpunt, na een dubbele fout van Rus.

Voor Rus (28) was het haar eerste kwartfinaleplaats op een WTA-toernooi sinds april 2018, toen ze bij de laatste acht zat en verloor van de Griekse Maria Sakkari. (FOX Sports)

Gerelateerd